Tahle pralinka vznikala opravdu dlouho. Původně v ní byla jen náplň z mletých vlašských oříšků. Vyrobili jsme ji, hrdě (a dlouho) ochutnávali, i zjistili jsme, že není špatná, ale něčím nás jednoduše nebavila. O několik týdnů později, když jsme usoudili, že bez vlašské pralinky asi nemůžeme existovat, nás napadlo do ní přidat karamel a vyvážit tak zemitou chuť ořechů. Učinili jsme tak, s nadšením jsme degustační várku převalovali v puse, ale uspokojení se stále nedostavilo. I vrhli jsme se do jiné práce. Až docela nedávno - protože vlašská pralinka nám nepřestala fascinovat - někdo z nás (snad to bylo ve spánku, snad při práci v čokoládovně) vykřikl: "Co nahradit vlašák třeba pekanem?" A - výsledek můžete ochutnat sami. My jsme s ním spokojeni, snad budete i vy!